Världens smalaste travspelare!

Dela på Facebook Dela på Twitter

Det är en sak som vi undrat över ett tag nu och bara måste slänga ur oss, med glimten i ögat såklart.

Är det någon som kommer ihåg vad som hände den fjärde juli 2011? Inte?

Då ska vi färska upp ert minne. På just den dagen rapporterade Aftonbladet att Mohammed Malla (Tipsexpert i ATG-Live) hade antagit en utmaning. Det var inte heller vilken utmaning som helst, utan det kan nog ha varit en av de tuffaste utmaningarna i travsveriges (kanske hela Sveriges) historia. Han skulle nämligen gå ner ett kilo för varje gång han inte fick sju rätt på V75. Ett kilo för varje gång!?

ycodd9zcE

Bilden visar med hjälp av avancerad datorgrafik hur Malla borde sett ut två år in i utmaningen.

Vi undrar då hur karln fortfarande kan vara vid liv. Lite enkel matematik säger oss att hans massa borde ligga på negativa värden vid det här laget, men då han fortfarande gästar liven ibland är detta uppenbarligen inte fallet.

Vi redovisar vår matte lite snabbt. Vi leker med tanken att det är fyra omgångar i snitt per månad (är egentligen mer) och att det är cirka 56 månader sedan artikeln publicerades. Det är med andra ord 224 (56×4) omgångar mellan nutid och tiden för utmaningen. Visst, Malla sätter säkert en eller annan omgång men vi är inte övertygade om att han ska ha satt tillräckligt många. För att hans vikt fortfarande ska vara på den positiva sidan av en skala måste han ha satt ungefär varannan omgång (förutsatt att han spelar varje vecka) under de senaste åren.

Inget ont om Malla som travspelare men det känns inte helt sannolikt. Vi måste kanske därför gratulera Malla till att vara en av världens bästa spelare, men det troliga är att han inte hållit sitt ord till 100 %.

Vad tror ni?

Länk till artikeln http://www.aftonbladet.se/sportbladet/trav365/article13270521.ab