Vem vinner Elitloppet 2017? Nu är oddsen släppta!

Dela på Facebook Dela på Twitter

Nedräkningen till Elitloppet har börjat! Försäljningen av biljetter är nu igång på www.elitloppet.se och årets mäktigaste dag kommer givetvis följas från E-läktaren av oss på GillaTrav. Vem tror du plockar hem Elitloppet 2017? 

ake

Spekulationerna är igång och här och var hittar vi redan fasta odds på vinnaren. Vi tog ett snack med oddsättaren på RaceBets för att höra hur de tänkt nu när oddsen är släppta!

Bold Eagle är oprövad på svenska mark. Ni har honom som andrahandsfavorit, hur tror ni att han klarar 1000 meters bana och 1609 meter?
– Ja, oprövad på svensk mark men när det gäller den här hästen så tror vi inte det bekommer honom att åka till Sverige. Längre bana och distans hade givetvis varit extra plus för honom. Däremot lär ju 2 heat vara stort plus. Stora frågetecknet är väl om vi ens får se honom i Elitloppet. Om han kommer hit så är vinstchansen mycket hög som vi ser det.

Solvalla brukar alltid vilja ha med ekipage från de nordiska länderna. Efter helgens insats känns Workout Wonder som en het aspirant från Finland. Vad kan ni erbjuda för odds på den?
– Vi lade nyss till hästen för spel till Elitloppet till Vinnarodds 45. Om den skulle komma med till Elitloppet så tror vi ändå att den får svårt att hävda sig i klassen. Insatsen senast var ju dock minst sagt imponerande och spurtstarka hästar är aldrig borträknade.

Det snackas en del om startkatapulten Target Kronos och ev start i Elitloppet. Varför har ni inte med honom på er lista?
– Vi tackar för er förfrågan! Vi har nu även lagt till Taget Kronos på listan till Vinnarodds 80. Om den startar i Elitloppet så lär den leda länge men får svårt att vinna. Den visade ju dock grym skalle i spets näst senast och om det är några som är värda att vinna Elitloppet så är det far och son Kolgjini.

Ni har marknadens högsta odds på Nuncio. Är ni så inne på att han inte vinner sitt andra raka Elitlopp?
– Nuncio har ju såklart bra chans att vinna även nästa år. Dock är det långt kvar till sista helgen i Maj och det finns många hästar/tränare som lär vilja sätta käppar i hjulet för Melander/Kihlström. För vi får väl anta att Örjan kör Nuncio i år, även om Reden lär ha en del intressanta styrningar att erbjuda.

Vi tackar för snacket och vi på GillaTrav kliver in och spelar Propulsion till 10 ggr pengarna. Redéns stjärna har vi inte sett botten i och med årets säsong i kroppen tror vi att han kommer utvecklas ännu ett steg nästa år och varför inte stå som segrare i Elitloppet 2017 till ett härligt odds. 

HÄR hittar du uppdaterade fasta odds på vinnaren till Elitloppet 2017.

 

>Är du ny kund på RaceBets? Få 100 kr gratis att spela för. Unikt för GillaTravs besökare.